forebyggende // bolig

Brannforebygger feier
Raggsokker foran ildsted
Hytte i snølandskap

Varsling og slukking

Alle boliger og fritidsboliger skal ha godkjent slokkeutstyr som skal kunne benyttes i alle rom. Det er eiers ansvar for at utstyret kontrolleres og vedlikeholdes i henhold til leverandørens anvisninger.

Slokkeutstyr skal være synlig fremme og lett tilgjengelig.

Les mer her

Fritidsbolig

Det brenner årlig i mange hytter/fritidsboliger i Norge. Derfor er det like viktig å ivareta brannsikkerheten på hytten/fritidsbolig som man har i sitt egen hjem.

Les mer her

Fyringsteknikk

Det er flere grunner til å fyre riktig! Fyrer du riktig, kan du redusere sot- og partikkelutslipp, og redusere vedmengden som vil gi deg bedre varmeøkonomi

Les mer her

Tilsyn med fyringsanlegg

Når et tilsyn skal gjennomføres er det kun en kontroll med anlegget innvendig gjennom boligen vi skal utføre. Kontrollen med skorsteinen oppe på taket utføres i forbindelse med feiingen av skorsteinen. Det er derfor ikke nødvendig å reise noen stige opp til taket ved tilsynet.

Les mer her

Frekvens, avgift og adkomst

Iht. forskrift om brannforebygging skal feiing og tilsyn utføres basert på risiko. Det vil si at vi ikke lenger utfører vårt virke etter en fast frekvens men etter den kunnskapen vi har om fyringsanleggene.

Les mer her

Nyttige skjema

Her finner du linker til nyttige skjema

 

Les mer her

Bjørnis

Brannbamsen Bjørnis er et nasjonalt prosjekt som er utviklet for å møte barnas behov for omsorg og trygghet etter ulykker og traumer. Bjørnis brukes som et redskap for å fange barnas oppmerksomhet for brannforebyggende arbeid på et tidlig stadium. Tromsø Brann og redning har hatt konseptet i sitt brannvesen siden 2016.

Hvem feier vi hos?

Alle som har ildsted skal motta feiing og tilsyn med fyringsanlegg etter behov. Behovet vil bli vurdert av våre brannforebyggere i Tromsø kommune. Feiing og tilsyn er et viktig brannforebyggende arbeid.

Treff oss

Mandag-Fredag

09.00-15.00

Ring oss

415 24 110

Skriv til oss

Forsøket 9, 9010 Tromsø

brannstasjonen@tromso.kommune.no

 

 

Følg oss på sosiale media